Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

Pre 20 godina, 5. novembra 1991. godine, u Senti je organizovan prvi veliki antiratni miting protiv slanja vojnika iz Vojvodine na vukovarsko ratište. Na tom mitingu je govorio i predsednik LSV Nenad Čanak, i taj govor je postao deo istorije Sente i Vojvodine uopšte.

Tim povodom, Liga socijaldemokrata Vojvodine, 05. novembra 2011. godine u 19 časova u sali Skupštine opštine Senta, organizuje tribinu na kojoj će govoriti predsednik LSV Nenad Čanak, osnivači Lige Vladimir Kranjčević i Milorad Putnik, član Predsedništva LSV Karolj Čizik, kao i drugi učesnici antiratnih demonstracija u Senti i Adi.

Pre tribine biće položen venac kod table posvećene demonstracijama 5. i 6. novembra 1991. godine, koja se nalazi na zgradi Skupštine opštine Senta, a biće i emitovan snimak govora Nenada Čanka na mitingu 5. novembra 1991. godine.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook