Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

BAČKA TOPOLA – Oko 10 odsto stanovništva u Srbiji, živi u teškom siromaštvu, a mnoge društvene grupe nalaze se na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, stanovanje, istaknuto je na tribini koja je povodom obeležavanja Međunarodnog dana socijalne pravde održana u organizaciji Opštinskog odbora LSV Bačka Topola.

LSV

Učesnici tribine su napomenuli da su medju najugroženijima stariji od 65 godina, te da u toj populaciji 27 odsto nema penziju. Po podacima Crvenog krsta iz 2013. godine, u Narodnim kuhinjama se  hrani oko 34.500 ljudi, 3.000 više nego prethodne godine. Medju njima je 11.500 dece čiji su roditelji u tranziciji ostali bez posla. Potrebe su, međutim, znatno veće, ali zbog nedostatka sredstava broj korisnika ove pomoći je ograničen. Za 60 odsto korisnika to i jedini obrok dnevno.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde na zasedanju u novembru 2007. godine.  Obeležavanje tog datuma započelo je 2009. godine, a na taj dan promovišu se napori na uklanjanju problema siromaštva, isključenosti i nezaposlenosti. Socijalna pravda se zasniva na principima unapređenja borbe protiv siromaštva, promociji prava na rad, jednakosti polova i ostvarenju jednakih šansi za sve.


(BILSV, 24.02.2015)



Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.
Izjave | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton i Čapo pozdravili odluku Evropske komisije

ZRENJANIN - Potpredsednik LSV Aleksandar Marton i predsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dejan Čapo pozdravili su danas izveštaj Evropske komisije u Briselu, u kojem se navodi da je naša zemlja evropskim reformama dostigla stepen kada joj treba odobriti status kandidata
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio klime policiji

NOVI SAD - Policijska uprava u Novom Sadu zaposlila je deset novih ljudi, što bi trebalo da doprinese smanjenju gužvi ispred šalter sala za vađenje ličnih dokumenata, rečeno je tokom današnje posete predsednik Skupštine grada Aleksandra Jovanovića Novosadskoj policiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook