Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".

- Novi Sad je za nesrećnih 78 dana pretrpeo velika razaranja. Stradali su civilni i vojni objekti, a srušena su i sva tri novosadska mosta. Ipak, najveća nesreća i tragedija je što su živote izgubili naši sugrađani, kao i svi oni koji su tokom bombardovanja stradali - izjavio je Jovanović.

On je dodao da se "zgrade i mostovi mogu izgraditi", ali da su "ljudski životi nenadoknadivi".

- Naša je dužnost da ih se sećamo i čuvamo uspomenu na njih, ali i da ne zaboravimo na strahote ratnih razaranja, koja se više nikad ne smeju ponoviti - kazao je Jovanović.
Pored predsednika gradskog parlamenta i gradonačelnika, vence su položili delegacije garnizona Novi Sad, delegacija rezervnih vojnih starešina Novog Sada, delegacija Udruženja vazduhoplovaca i padobranaca i delegacija Vlade Vojvodine.

(BILSV, 24.03.2011.)




Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Iz Vojvodine se i dalje razvlači

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za RTV da ne vidi LSV u bilo kakvoj koaliciji sa naprednjacima. On je istakao da pozdravlja nameru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da stane na put korupciji u državi.
Omladina LSV | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Molba Dobrici Ćosiću: Poštedite nas svojih poruka

Omladina LSV poziva Dobricu Ćosića, koji se danas obratio pismom studentima u dijaspori, da mlade ljude kako u Srbiji tako i van nje, poštedi svojih poruka.
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Pravnik da bude obavezan član komisija za javne nabavke

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije podnela je četiri amandmana na Predlog zakona o javnim preduzećima. Predsednica poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov rekla je danas, tokom rasprave o predloženim amandmanima, da se jedan od tih amandmana odnosi na komisiju za javne nabavke i da su poslanici Lige predložili da u te komisije, kao obavezan član, mora ući makar jedan pravnik, pogotovo kada su u pitanju javne nabavke velike vrednosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook