Obezbediti više novca za Turističku organizaciju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Obezbediti više novca za Turističku organizaciju Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je izveštaj o radu Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2013. godinu, a pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Kristina Meneši je pohvalila ovu organizaciju jer je ostvarila veliki porast deviznog priliva od turizma za čak 25 odsto.

LSV

- Indirektnim proračunom, prema ostvarenom deviznom prilivu u Srbiji i prema ukupnoj broju ostvarenih noćenja u Vojvodini u odnosu na broj ostvarenih noćenja u Srbiji, dolazimo do podatka da je AP Vojvodina u 2013. godini ostvarila devizni priliv u turizmu u izosu od 141 miliona dolara i to u uslovima ekonomske krize svakako jeste nešto što treba da bude zapaženo – naglasila je ona i dodala da se broj turista u Vojvodini uvećao za 17 odsto u odnosu na 2012. a da je broj noćenja uvećan za 22 odsto. Prema njenim rečima, porast broja turista na teritoriji Srbije iznosi 5,4 odsto, a porast broja noćenja u republici je tek 1,3 procenata.

Meneši je naglasila da ove rezultate TOV ostvaruje ne samo na osnovu sredstava koja dobija iz budžeta, nego i na osnovu novca koji dobija iz konkursa, iz IPA projekata odnosno međunarodnih projekata programa prekogranične saradnje. Pohvalila je i činjenicu da je Turistička organizacija Vojvodine učestvovala na tridesetak sajmova i manifestacija, kako samostalno, tako i zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije ili sekretarijatom za privredu. Upravo zbog toga, kako je istakla, treba razmišljati o eventualnom uvećanju budžetskih sredstava namenjanih TOV-u, jer bi se onda mogli unaprediti određeni segmenti rada, pa bi se, na primer, mogle štampati brušure na više jezika, a ne samo na srpskom i engleskom jeziku. Kada bi se više novca uputilo TOV-u, onda bi, kako je navela Meneši, moglo više ulagati i u edukacije seoskog stanovništva gde bi se onda ono moglo još dodatno motivisati da se u većoj meri bavi turizmom, čime bi se doprinelo novom zapošljavanju i ostanku mladih na selu.

(BILSV, 19.06.2014)



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook