Obezbediti više novca za Turističku organizaciju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Obezbediti više novca za Turističku organizaciju Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je izveštaj o radu Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2013. godinu, a pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Kristina Meneši je pohvalila ovu organizaciju jer je ostvarila veliki porast deviznog priliva od turizma za čak 25 odsto.

LSV

- Indirektnim proračunom, prema ostvarenom deviznom prilivu u Srbiji i prema ukupnoj broju ostvarenih noćenja u Vojvodini u odnosu na broj ostvarenih noćenja u Srbiji, dolazimo do podatka da je AP Vojvodina u 2013. godini ostvarila devizni priliv u turizmu u izosu od 141 miliona dolara i to u uslovima ekonomske krize svakako jeste nešto što treba da bude zapaženo – naglasila je ona i dodala da se broj turista u Vojvodini uvećao za 17 odsto u odnosu na 2012. a da je broj noćenja uvećan za 22 odsto. Prema njenim rečima, porast broja turista na teritoriji Srbije iznosi 5,4 odsto, a porast broja noćenja u republici je tek 1,3 procenata.

Meneši je naglasila da ove rezultate TOV ostvaruje ne samo na osnovu sredstava koja dobija iz budžeta, nego i na osnovu novca koji dobija iz konkursa, iz IPA projekata odnosno međunarodnih projekata programa prekogranične saradnje. Pohvalila je i činjenicu da je Turistička organizacija Vojvodine učestvovala na tridesetak sajmova i manifestacija, kako samostalno, tako i zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije ili sekretarijatom za privredu. Upravo zbog toga, kako je istakla, treba razmišljati o eventualnom uvećanju budžetskih sredstava namenjanih TOV-u, jer bi se onda mogli unaprediti određeni segmenti rada, pa bi se, na primer, mogle štampati brušure na više jezika, a ne samo na srpskom i engleskom jeziku. Kada bi se više novca uputilo TOV-u, onda bi, kako je navela Meneši, moglo više ulagati i u edukacije seoskog stanovništva gde bi se onda ono moglo još dodatno motivisati da se u većoj meri bavi turizmom, čime bi se doprinelo novom zapošljavanju i ostanku mladih na selu.

(BILSV, 19.06.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook