Obnova nasipa kod Hrtkovaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 19. 05. 2015. | Komentara: 0

Obnova nasipa kod Hrtkovaca

HRTKOVCI - Radovi na rekonstrukciji nasipa na levoj obali Save kod Hrtkovaca, vredni 63 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni u avgustu, istaknuto je danas tokom posete pokrajinskih funkcionera toj lokaciji.

LSV

Nasip dug 2,15 kilometara biće podignut za još jedan metar, i proširen sa četiri na šest metara, a planirano je da radovi budu završeni u avgustu. Tokom prošlogodišnjih poplava, kada je Sava dostigla istorijski maksimum, nasip kod Hrtkovaca bio je jedno od slabih mesta koje je štićeno džakovima sa peskom i zemljanim nasipom.
Posle obilaska radova, predsednik i potpredsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić i Branislav Bogaroški su saopštili da se radi na ojačavanju slabih tačaka i da će se stime nastaviti i na drugim lokacijama. Bogaroški je istakao da su u toku radovi na sanaciji slabih tačaka koje su uočene u odbrambenom sistemu od poplava na teritoriji pokrajine.
– Prošle godine smo u rekonstrukciju nasipa u ovom delu Srema uložili više od 308 miliona dinara, a za ovu godinu je planirano je 250 miliona dinara, od čega je svega 37 miliona iz Kancelarije za obnovu – rekao je Bogaroški. Prema njegovim rečima, većinu sredstava obezbeđeno je iz pokrajinskog budžeta, "tačnije iz Fonda za vode i zemljište". Pored radova na rekonstrukciji nasipa kod Hrtkovaca, ove godine će na tri mesta biti saniran i nasip u Sremskoj Mitrovici zašta su obezbeđena 42 miliona, navodi se u saopstenju. Sa 47 miliona dinara biće rekonstruisana crpna stanica Bosut, dok je za saniranje tri potoka u na teritoriji Sremske Mitrovice i jednog na teritoriji Iriga obezbeđeno 22 miliona dinara.
– Godinama unazad ulaže se u vodoprivredu u pokrajini, i bez obzira na poteškoće, rezultati su i više nego vidljivi. I ove godine imamo dosta posla, pa ukoliko budemo imali povećane budžetske prihode, naravno da ćemo ulagati u vodoprivredu, jer svaki dinar, koji dođe od naknade za odvodnjavanje, vraćamo u vodoprivredu – kazao je Bogaroški.

(RTV, 19. 05. 2015)



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook