Akcija Stop fašizmu u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Akcija Stop fašizmu u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu sutra, 09. novembra 2012. godine, kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, organizuje akciju „Stop fašizmu“.

LSVAkcija će biti održana u Centru grada i na Bagljašu, u periodu od 11 do 13 časova. Članice i članovi Lige će u tom periodu skupljati potpise podrške u borbi protiv fašizma, biće deljen štampani materijal i novine „Slobodna Vojvodina“.
Ligašice i ligaši  žele na ovaj način da ukažu na značaj borbe protiv svih oblika fašizma, netolerancije, diskriminacije, ekstremizma i nacionalne netrpeljivosti, protiv kojih se LSV već više od dve decenije beskompromisno bori.
Da podsetimo, Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, ustanovljen je u znak sećanja na žrtve Kristalne noći, što se smatra simboličnim početkom Holokausta. Nasilje koje se dogodilo na nemačkim ulicama i trgovima 9. novembra 1938. označilo je početak državno organizovanog, pravno legitimisanog i javno podržanog progona Jevreja, koji je završen ubistvom šest miliona nedužnih muškaraca, žena i dece.

(BILSV, 08.11.2012)



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook