Akcija Vojvođanski monopol

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.

LSV

- Danas smo zajedno sa sugrađankama i sugrađanima odigrali partiju Vojvođanskog monopola u kome je veoma realno preneta stvarnost, odnosno primenjeno na našu realnost pokazali smo da je Vojvodina u ugroženom položaju u Srbiji, jer joj se oduzme ono što stvori. Sedam odsto, koliko Vojvodina dobija iz republičkog budžeta, daleko je manje od onoga što joj pripada i što Vojvođanke i Vojvođani zaslužuju, a država čak ni za toliko nije revnosna, pa duguje i za 2009, 2010, kao i za prošlu godinu. – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, dodajući da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje insistirati na suštinskoj autonomiji Vojvodine, zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

- Nećemo se zadovoljavati mrvicama koje nam poturaju, već ćemo zahtevati da ono što se u Vojvodini, Zrenjaninu, zaradi, tu i ostane. Jer, kada neko da sto dinara, neko drugi isto toliko, ali mu se od toga vrati samo sedam dinara, dok onaj prvi uzme 193, jasno je da to nije u redu. Ukazujemo na to svakog dana, svakog momenta i nastavićemo to da radimo, zato što živimo ovde  - poručila je Vukadinovićeva.
Omladina LSV u Zrenjaninu je ovim kreativnim performansom nastavila niz akcija koje sprovodi godinama unazad.

(BILSV, 03.05.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook