Akcija Vojvođanski monopol

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.

LSV

- Danas smo zajedno sa sugrađankama i sugrađanima odigrali partiju Vojvođanskog monopola u kome je veoma realno preneta stvarnost, odnosno primenjeno na našu realnost pokazali smo da je Vojvodina u ugroženom položaju u Srbiji, jer joj se oduzme ono što stvori. Sedam odsto, koliko Vojvodina dobija iz republičkog budžeta, daleko je manje od onoga što joj pripada i što Vojvođanke i Vojvođani zaslužuju, a država čak ni za toliko nije revnosna, pa duguje i za 2009, 2010, kao i za prošlu godinu. – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, dodajući da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje insistirati na suštinskoj autonomiji Vojvodine, zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

- Nećemo se zadovoljavati mrvicama koje nam poturaju, već ćemo zahtevati da ono što se u Vojvodini, Zrenjaninu, zaradi, tu i ostane. Jer, kada neko da sto dinara, neko drugi isto toliko, ali mu se od toga vrati samo sedam dinara, dok onaj prvi uzme 193, jasno je da to nije u redu. Ukazujemo na to svakog dana, svakog momenta i nastavićemo to da radimo, zato što živimo ovde  - poručila je Vukadinovićeva.
Omladina LSV u Zrenjaninu je ovim kreativnim performansom nastavila niz akcija koje sprovodi godinama unazad.

(BILSV, 03.05.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Odlaganje konkursa u Petrohemiji politički čin

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo skrenuo je, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, pažnju na dešavanja u Petrohemiji, odnosno na odlaganje konkursa za zapošljavanje novih ljudi.
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook