Akcija Vojvođanski monopol

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.

LSV

- Danas smo zajedno sa sugrađankama i sugrađanima odigrali partiju Vojvođanskog monopola u kome je veoma realno preneta stvarnost, odnosno primenjeno na našu realnost pokazali smo da je Vojvodina u ugroženom položaju u Srbiji, jer joj se oduzme ono što stvori. Sedam odsto, koliko Vojvodina dobija iz republičkog budžeta, daleko je manje od onoga što joj pripada i što Vojvođanke i Vojvođani zaslužuju, a država čak ni za toliko nije revnosna, pa duguje i za 2009, 2010, kao i za prošlu godinu. – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, dodajući da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje insistirati na suštinskoj autonomiji Vojvodine, zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

- Nećemo se zadovoljavati mrvicama koje nam poturaju, već ćemo zahtevati da ono što se u Vojvodini, Zrenjaninu, zaradi, tu i ostane. Jer, kada neko da sto dinara, neko drugi isto toliko, ali mu se od toga vrati samo sedam dinara, dok onaj prvi uzme 193, jasno je da to nije u redu. Ukazujemo na to svakog dana, svakog momenta i nastavićemo to da radimo, zato što živimo ovde  - poručila je Vukadinovićeva.
Omladina LSV u Zrenjaninu je ovim kreativnim performansom nastavila niz akcija koje sprovodi godinama unazad.

(BILSV, 03.05.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook