Aleksandra Jerkov predsednica Skupštine Grada Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 0

Aleksandra Jerkov predsednica Skupštine Grada Novog Sada

NOVI SAD - Odbornici Skupštine Novog Sada večeras su za svoju predsednicu izabrali Aleksandru Jerkov, odbornicu Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jerkovu su pored odbornika LSV za mesto predsednika predložili i odbornici Demokratske stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije.

Aleksandra Jerkov

Ona je dobila podršku 47 odbornika, a ukupno je glasalo 48 od 78 odbornika.

Jerkova je istakla da će raditi isključivo u korist građana Novog Sada.
- I pored razlika u stavovima i idejama odbornika o tome kako Novi Sad treba da izgleda, odluke koje se budu donosile trebaju da olakšaju život građana i građanki Novog Sada - rekla je Jerkova.

Odbornici su za zamenicu predsednika Skupštine izabrali Mariju Vrebalov iz DS, a izabrani su i sekretar i zamenik sekretara gradskog parlamenta. Prema najavama iz vladajućih stranaka, kako je večeras prenela agencija Beta, na mesto gradonačelnika ponovo će biti izabran Igor Pavličić iz Demokratske stranke, a njegov zamenik biće Siniša Sević iz Socijalističke partije Srbije. Kako se u toj vesti navodi, LSV bi u Gradskom veću trebala da ima pet članova, DS četiri, a SPS dva člana.

(BILSV, 29.06.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook