Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

Novi Sad, 10. februar 2019 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas venac kod spomenika Vasi Stajiću, istaknutom piscu, filozofu i kulturnom radniku, povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV
 
Venac kod spomenika u samom centru grada položili su potpredsednik LSV i odbornik Robert Kolar, odbornik i pokrajinski poslanik Aleksandar Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujić.
 
Tom prilikom Kolar je istakao da vizija i upornost Vase Stajića u borbi za bolji položaj Vojvodine nikada ne smeju i neće biti zaboravljeni. 

- Nacionalizam protiv kakvog se on borio tada, protiv takvog nacionalizma se i mi borimo danas - naveo je Kolar.

Takođe, kako je ocenio, problemi sa kojima se Vojvodina susretala i na koje je Vasa Stajić ukazivao, problemi Vojvodine i danas.
 
- Jednako je nerazumevanje za potrebu da se bolje uredi pitanje položaja njenih građana i jednako centralistima u ovoj zemlji smeta građanski karakter Vojvodine.
Upravo zbog zalaganja da Vojvodinu kao autonomnu i modernu, regiju, kojoj je mesto u Evropi, Stajić je za života je bio neprihvaćen, kritikovan i proganjan.
Ali zato njegovo delo, borba i ideje žive i danas - dodao je Kolar.
 
Pored delegacije LSV, vence su danas položili i delegacije Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba i Vojvodjanske politikoloske asocijacije. 

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad 



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook