Botošani samodoprinosom grade selo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.

LSV odbori

Aleksandar Marton je istakao da je, prema još uvek nezvaničnim rezultatima ovogodišnjeg popisa stanovništva, Botoš izgubio oko deset odsto stanovništva.

- Lokalna samouprava Zrenjanina mora učiniti sve da i naša sela žive, jer su ona sastavni i neizostavni deo grada. Ta pomoć ne sme izostati ni u vremenu kada su gradski, pokrajinski i republički budžeti u nezavidnoj situaciji. Smatram da bi građani Botoša trebali da saslušaju Savet svoje mesne zajednice - rekao je Marton. on je predložio meštanima da se u formi okruglih stolova, upoznaju sa tim kako su do sada trošena sredstva samodoprinosa, kao i kakvi su planovi ukoliko se samodoprinos nastavi i tokom naredne godine. Paravodić je podsetio da u Botošu postoji kontinuitet izglasavanja samodoprinosa još od početka 70-ih godina prošlog veka.

- Od tih sredstava je izgrađena kompletna infrastruktura, putna mreža, vodovod, pa čak i škola, što mislim da je jedinstven primer u celoj Srbiji. Ukoliko se 19, 20, 26. i 27. novembra više od polovine Botošana izjasni za izdvajanje za samodoprinos i u sledećoj godini, planiramo da završimo započete projekte: izradu fekalne kanalizacije, održavanje objekata, održavanje poljskih puteva, izgradnja puta prema Orlovatu, izgradnja putnog pravca od Botoša do Lukićeva i Zrenjanina. Vrednost samo tog projekta je oko sedam miliona dinara - rekao je Paravodić. Predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš je dodao da se od sredstava iz samodoprinosa finansiraju i sva udruženja, koja su vrlo aktivna u ovom mestu, među kojima i omladinska i sportska, pa je tako samodoprinos, prema njegovoj oceni, dinar za budućnost mladih generacija u Botošu.

(BILSV, 03. 11. 2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook