Da li direktor JP Direkcija skriva nesposobnost?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 15. 05. 2013. | Komentara: 0

Da li direktor JP Direkcija skriva nesposobnost?

PANČEVO - Umesto da se bavi sprovođenjem nadležnosti koje su propisane Zakonom i Statutom, direktor JP „Direkcija“ se bavi obmanjivanjem javnosti i svim drugim stvarima osim poslom za koji je plaćen, a to je da uspešno vodi preduzeće – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov.

LSV

On je istakao da je svim političkim strankama upućen dopis kojim se traži da one daju svoje predstavnike za neformalnu radnu grupu u okviru „Direkcije“, koja bi sačinjavala predloge i imala savetodavnu ulogu, a kako bi se ostvario uvid u aktivnosti JP „Direkcija“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine pita: Šta rade Upravni i nadzorni odbor čiji su članovi plaćeni, šta rade zaposleni i najvažnije, šta radi direktor JP „Direkcija“, kada je potrebna još jedna radna grupa? Koliko nam je poznato, predstavnicima političkih stranaka mesto je u Skupštini grada, koja je i osnivač „Direkcije“. Da li će sledeći predlog biti da selimo skupštinsku govornicu u prostorije „Direkcije“? – upitao je Veselinov i dodao da je neverovatno da neko, naročito sa čela javnog preduzeća, traži direktno mešanje političkih partija u rad preduzeća!

- A gospodinu Dimitrijeviću, ako je potrebno mišljenje političkih partija, neka slobodno dođe na zasedanja Skupštine, imaće štošta da čuje, kao i do sada, bar kada su u pitanju odbornici LSV. Izmedju transparentnosti u radu jednog javnog preduzeća i ovakvog amaterizma je razlika ogromna. Ne samo stručna razlika, već i zakonska! Da li je ovo pitanje nestručnosti imenovanih i postavljenih kadrova na mesta upravnih i nadzornih odbora, a podsetiću vas da je LSV, upravo na prošloj sednici tražila da se donese Odluka gde bi sva imenovana, postavljena i birana lica morala da dostave svoje radne biografije kao dokaz stručnosti, a ne da ih za to mesto kvalifikuje stranačka knjižica i zalaganje u predizbornoj kampanji. No, ta deklaracija je jednoglasno odbijena od strane vladajuće većine. Ili je uključivanje svih političkih partija u rad „Direkcije“ svojevrsna odbrana i paravan za g. Dimitrijevića od kolega iz njegove Srpska napredna stranka? – upitao je na kraju Miloš Veselinov.

(BILSV, 15.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook