Da li direktor JP Direkcija skriva nesposobnost?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 15. 05. 2013. | Komentara: 0

Da li direktor JP Direkcija skriva nesposobnost?

PANČEVO - Umesto da se bavi sprovođenjem nadležnosti koje su propisane Zakonom i Statutom, direktor JP „Direkcija“ se bavi obmanjivanjem javnosti i svim drugim stvarima osim poslom za koji je plaćen, a to je da uspešno vodi preduzeće – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov.

LSV

On je istakao da je svim političkim strankama upućen dopis kojim se traži da one daju svoje predstavnike za neformalnu radnu grupu u okviru „Direkcije“, koja bi sačinjavala predloge i imala savetodavnu ulogu, a kako bi se ostvario uvid u aktivnosti JP „Direkcija“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine pita: Šta rade Upravni i nadzorni odbor čiji su članovi plaćeni, šta rade zaposleni i najvažnije, šta radi direktor JP „Direkcija“, kada je potrebna još jedna radna grupa? Koliko nam je poznato, predstavnicima političkih stranaka mesto je u Skupštini grada, koja je i osnivač „Direkcije“. Da li će sledeći predlog biti da selimo skupštinsku govornicu u prostorije „Direkcije“? – upitao je Veselinov i dodao da je neverovatno da neko, naročito sa čela javnog preduzeća, traži direktno mešanje političkih partija u rad preduzeća!

- A gospodinu Dimitrijeviću, ako je potrebno mišljenje političkih partija, neka slobodno dođe na zasedanja Skupštine, imaće štošta da čuje, kao i do sada, bar kada su u pitanju odbornici LSV. Izmedju transparentnosti u radu jednog javnog preduzeća i ovakvog amaterizma je razlika ogromna. Ne samo stručna razlika, već i zakonska! Da li je ovo pitanje nestručnosti imenovanih i postavljenih kadrova na mesta upravnih i nadzornih odbora, a podsetiću vas da je LSV, upravo na prošloj sednici tražila da se donese Odluka gde bi sva imenovana, postavljena i birana lica morala da dostave svoje radne biografije kao dokaz stručnosti, a ne da ih za to mesto kvalifikuje stranačka knjižica i zalaganje u predizbornoj kampanji. No, ta deklaracija je jednoglasno odbijena od strane vladajuće većine. Ili je uključivanje svih političkih partija u rad „Direkcije“ svojevrsna odbrana i paravan za g. Dimitrijevića od kolega iz njegove Srpska napredna stranka? – upitao je na kraju Miloš Veselinov.

(BILSV, 15.05.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook