Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Novi Sad, 22. oktobar 2021 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.

LSV

– Imajući u vidu značaj ovog datuma - Dana oslobođenja, veliko stradanje Novog Sada - Grada heroja, odnosno njegovog stanovništva u Drugom svetskom ratu, kao i činjenicu da se antifašističke vrednosti nalaze u samim temelјima kulture života u našem gradu, predlažemo Komisiji da podrži ovu inicijativu od značaja za kulturu sećanja Novog Sada i usvoji ovakav predlog, verujemo, na zadovolјstvo svih naših sugrađanki i sugrađana – navedeno je u obrazloženju inicijative, koju smo podneli 2019. godine Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.

Ligašice i ligaši nikada neće zaboraviti sve antifašiste koji su u borbi za oslobođenje dali svoje živote i koji su zaslužni za to što danas živimo u  slobodi.

Novi Sad je u nekoliko navrata, a najdirektnije 7. oktobra 2007. godine, pokazao da je bio i da će biti dovoljno jak da spreči da na njegovim ulicama ikada više ponovo bude fašista.

Uprkos stalnoj relativizaciji antifašističke borbe u našoj zemlji, ovaj grad pokazuje da ima ko da čuva njegovu antifašističku istoriju, vrednosti i žrtve.

Duboko verujemo da ne postoji bolje niti značajnije ime za most u srcu ovog grada od dana kada je pobedio fašizam, kao i da je vreme da to ime i dobije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Subota, 14. 05. 2011. | Komentara: 0

Porodica je temelj društva

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas akciju povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju na značaj porodice kao osnove na kojoj se temelji zdravo društvo.
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Da Zrenjanin ponovo postane industrijski centar

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, tokom koje je, u centru grada, na Bagljašu i u MZ "Dositej Obradović" ukazano na to da je veliki broj ljudi u prethodnom periodu ostao bez posla i na potrebu da taj grad ponovo postane regionalni industrijski centar u modernoj evropskoj Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook