Dva kamiona drva za stanovnike Velikog rita

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 1

Dva kamiona drva za stanovnike Velikog rita

NOVI SAD – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad dostavio je danas pomoć od dva kamiona puna drva za ogrev u Veliki rit, jedan od najugroženijih delova grada na ovim niskim temperaturama.

Aleksandar Jovanovic

Kako je tom prilikom rekao potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je u Veliki rit otišao u pratnji funkcionera Gradskog odbora LSV, ova pomoć od 10 kubika drva, iako kratkoročna, bila je neophodna da žitelji ovog naselja preguraju, kako su meteorolozi najavili, najhladniji dan u godini.

- Socijalno ugrožene i marginalizovane kategorije društva uvek su prve na udaru prilikom kriznih i vanrednih situacija. Naša je obaveza, ne samo kao političke partije, već i kao građana Novog Sada, da u teškim trenucima pokušamo da ugroženom stanovništvu pomognemo koliko god možemo - kazao je Jovanović.

- Odluka Lige socijaldemokrata Vojvodine se i ogleda u tome da stanovnicima Velikog rita, u trenutku kada je napolju veoma hladno i beleži se minus od više od 20 stepeni, nabavimo drva za ogrev. Ovde ima veoma starih ljudi, ali i dece i ono što im je sigurno najpotrebnije danas jeste da se ugreju - dodao je Jovanović.
Najavio je da će sutra stići i dodatna pomoć koju je obezbedio Crveni krst i Centar za socijalni rad od 100 kubika drva, i apelovao na sve ljude dobre volje i organizacije da se priključe ovoj akciji.

- Svi mi možemo pomoći na neki način ugroženom stanovništvu i neka ovo bude podstrek za one koji takođe imaju volje da učine slično- zaključio je Jovanović.

Pored njega, u Velikom ritu su bili i funkcioneri GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Gojko Vujinović. Inače, procenjuje se da u Velikom ritu živi oko 3.000 ljudi, najviše Roma i Aškalija, a među stanovnicima ima i izbeglica sa Kosova.

(BILSV, 09.02.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook