Futožani uklonili grafite mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.

Aktiviste MO Futog podržali su član Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Željko Kačavenda i zamenik predsednika Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Damir Kondić. Liga socijaldemokrata Vojvodine je tom prilikom apelovala na gradske vlasti da reaguju na ovakve događaje. Podsetimo, ne tako davno u Novom Sadu je održan skup maloletnika koji su, prolazeći centrom grada, uzvikivali reči mržnje i to u trenutku održavanja komemoracije poginulima u kafiću Laundž. A prošle nedelje je grafitima mržnje išarana i kuća Omladinskog centra CK13.

(BILSV, 21.03.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 04. 04. 2023. | Komentara: 0

Saga o zrenjaninskoj vodi kao loša horor serija koja se ne završava

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti hitan odgovor na pitanje šta se dešava sa zdravom pijaćom vodom u Zrenjaninu, budući da je rok za obezbeđivanje “tehnički ispravne vode” ovih dana istekao.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook