Cenu lošeg upravljanja Zrenjaninom plaćaju građani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 09. 07. 2023. | Komentara: 0

Cenu lošeg upravljanja Zrenjaninom plaćaju građani

ZRENJANIN – Odbornik LSV – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton kritikovao je najnovije poskupljenje komunalnih usluga. 

LSV

Naime, odvođenja otpadnih voda u Zrenjaninu poskupelo je sa 30,03 dinara po metru kubnom na 49,25 dinara, što je poskupljenje od skoro 70 procenata. Ovu odluku gradske vlasti kritikovali su odbornici opozicije, poručujući da je to tek najava novih poskupljenja. List „Danas“ piše da se prema izveštajima javnih komunalnih preduzeća u ovom gradu može zaključiti da bi, zbog dugovanja i gubitaka, cene svojih usluga mogli svi redom da podignu, počev od Gradske čistoće do gradske toplane.

- Neko mora da plati cenu lošeg upravljanja, pa su izabrali da to ide preko leđa građana. Bahata zrenjaninska vlast očigledno nema granica - kaže Marton za „Danas“.

Podseća da je poskupljenje otpadnih voda poslednja u nizu odluka štetnih po Zrenjanince.

- Da je ova vlast za sve ove godine uradila išta za dobrobit građanki i građana, da je išta što uzme od građana iskoristila da unapredi postojeći sistem, infrastrukturu ili usluge koje se pružaju građanima, razumeli bismo. Međutim, situacija na žalost svih nas koji živimo u ovom gradu nije takva. Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, a Zrenjaninci uredno plaćaju tu vodu koja nije za piće. Takođe,u letnjem periodu dešava se da nestane vode po ceo dan – zaključuje on.

(SzILSV-Vojvođani, 9.7.2023)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook