Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Zrenjanin, 24. april 2024 - Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.

LSV

U zahtevu se ističe da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom i načelnikom gradske uprave Nenadom Domjeskovim, krši pravne akte Srbije i da je potrebno sprovesti zakonske aktivnosti da bi takvo ponašanje prestalo.

Tekst zahteva prenosimo u celosti.

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice

ZAHTEV

Poštovani gospodine Sakalaš,

Ovim putem Vas informišemo da je sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kao što znate, gradonačelnik Simo Salapura i načelnik gradske uprave Nenad Domjeskov mesecima su kršili Ustav Srbije, Zakon o nadležnostima AP Vojvodine i Statut  AP Vojvodine i izbegavali isticanje zastave naše pokrajine.

Tražimo da hitno reagujete i obezbedite poštovanje propisa.

Šaljemo Vam fotografiju na kojoj se jasno vidi da zastave AP Vojvodine nema.

To ćemo činiti svakog dana, u nadi da ćete iskoristiti sva zakonska sredstva koja imate i obezbediti poštovanje propisa u gradu Zrenjaninu.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook