Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

NOVI SAD – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.

LSV

– Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad nije doneo odluku da li će na izbore izlaziti ili neće, to moraju da donesu stranački organi. Svima je poznato da je naš generalni stav da se na izbore mora i treba izlaziti, jer je to jedini način da se volja građana prenese u institucije. Ali s obzirom na to da su u ovoj zemlji institucije u potpunosti devastirane, svaka odluka je moguća. Mi se za izbore spremamo, u Novom Sadu smo formirali izborni štab za Gradski odbor LSV – VOJVOĐANI i spremamo se kao da ćemo ići sami. Napominjem, smatramo da je udruživanje opozicije u Novom Sadu poželjna stvar, da smo mi za takvo udruživanje raspoloženi, da o tome treba razgovarati, da smo spremni da se prilagodimo. Ali, ukoliko do nekog dogovora ne bi došlo, mi nastupamo sami. Ako bude odluka da ćemo na izbore izaći – rekao je Kolar novinarima u holu novosadske skupštine. 

Dodao je da je sigurno da „ovo neće biti ni fer, ni pošteni, ni demokratski, ni izbori kakvi treba da budu u jednom demokratskom društvu“, ali da svako treba da donese odluku da li će u njima učestvovati ili ne.

Istakao je i da je LSV–VOJVOĐANI već donela odluku da nema ni postizborne saradnje sa SNS-om i strankama vlasti.

(SzILSV-Vojvođаni, 20.4.2024)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook