Cenu lošeg upravljanja Zrenjaninom plaćaju građani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 09. 07. 2023. | Komentara: 0

Cenu lošeg upravljanja Zrenjaninom plaćaju građani

ZRENJANIN – Odbornik LSV – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton kritikovao je najnovije poskupljenje komunalnih usluga. 

LSV

Naime, odvođenja otpadnih voda u Zrenjaninu poskupelo je sa 30,03 dinara po metru kubnom na 49,25 dinara, što je poskupljenje od skoro 70 procenata. Ovu odluku gradske vlasti kritikovali su odbornici opozicije, poručujući da je to tek najava novih poskupljenja. List „Danas“ piše da se prema izveštajima javnih komunalnih preduzeća u ovom gradu može zaključiti da bi, zbog dugovanja i gubitaka, cene svojih usluga mogli svi redom da podignu, počev od Gradske čistoće do gradske toplane.

- Neko mora da plati cenu lošeg upravljanja, pa su izabrali da to ide preko leđa građana. Bahata zrenjaninska vlast očigledno nema granica - kaže Marton za „Danas“.

Podseća da je poskupljenje otpadnih voda poslednja u nizu odluka štetnih po Zrenjanince.

- Da je ova vlast za sve ove godine uradila išta za dobrobit građanki i građana, da je išta što uzme od građana iskoristila da unapredi postojeći sistem, infrastrukturu ili usluge koje se pružaju građanima, razumeli bismo. Međutim, situacija na žalost svih nas koji živimo u ovom gradu nije takva. Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, a Zrenjaninci uredno plaćaju tu vodu koja nije za piće. Takođe,u letnjem periodu dešava se da nestane vode po ceo dan – zaključuje on.

(SzILSV-Vojvođani, 9.7.2023)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook