Futožani uklonili grafite mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.

Aktiviste MO Futog podržali su član Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Željko Kačavenda i zamenik predsednika Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Damir Kondić. Liga socijaldemokrata Vojvodine je tom prilikom apelovala na gradske vlasti da reaguju na ovakve događaje. Podsetimo, ne tako davno u Novom Sadu je održan skup maloletnika koji su, prolazeći centrom grada, uzvikivali reči mržnje i to u trenutku održavanja komemoracije poginulima u kafiću Laundž. A prošle nedelje je grafitima mržnje išarana i kuća Omladinskog centra CK13.

(BILSV, 21.03.2011.)




Odbori LSV | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Sramotna odluka o počasnom građaninu Subotice

Odbornička grupa „DSHV – LSV – ujedinjeni za demokratsku Suboticu“ nije podržala odluku da počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bude ovogodišnji dobitnik zvanja Počasni građanin Subotice.
Odbori LSV | Sreda, 16. 06. 2021. | Komentara: 0

Hitno rešiti problem vode u Lugu i Grabovu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave Beočina, ali i pokrajinskih i državnih vlasti da u najkraćem mogućem roku omoguće isporuku ispravne pijaće ove meštanima Luga i Grabova.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 06. 2021. | Komentara: 0

Zašto se zrenjaninska vlast stidi istorije grada?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neprimereno što rukovodstvo grada Zrenjanina niti jednom jedinom rečju ili najmanjom mogućom manifestacijom nije obeležilo 6. jun, dan kada je naš grad 1769. godine Poveljom carice Marije Terezije proglašen za Slobodno carsko trgovište.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook