Glasanje bez lične karte na izborima u Bočaru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 19. 02. 2017. | Komentara: 0

Glasanje bez lične karte na izborima u Bočaru

NOVI BEČEJ – Nekoliko birača danas je u Bočaru glasalo bez lične karte, što je samo još jedno u nizu nepravilnosti koje prate izbore u ovom malom mestu u novobečejskoj opštini.

LSV

Na pitanje novinara predsedniku Biračkog odbora zašto krše zakon koji zahteva da se na uvid pre glasanja pokaže lična karta, on je odgovorio da se svi znaju i da nema potrebe za time. 

Predrag Jeremić, koji je ujedno i jedan od kandidata liste Grupe građana „Za Bočar“, potvrdio je da ni od njega tokom glasanja nije tražena lična karta, niti od onih koji su pre i posle njega glasali. 

U Bočaru se danas održavaju izbori za Savet Mesne zajednice, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata upozoravala da je i pre održavanja izbora uočeno nekoliko nepravilnosti – svih sedam članova Izborne komisije su članovi Srpske napredne stranke, a svih šest članova Biračkog odbora za izbore u Bočaru su, takođe, članovi Srpske napredne stranke. Takođe, odbijen je zahtev Grupe građana „Za Bočar“ da imaju svoje posmatrače za praćenje rada biračkih odbora.

Ucene i pretnje, vezane za odabir kandidata na izborima, Bočarci su doživljavali u svojim domovima od predstavnika SNS u proteklih dva meseca, a pojava džipova pre nekoliko dana ih je dodatno uznemirila.

(BILSV, 19.02.2017)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook