Gradnja pijačne hale u Kikindi počinje ove godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 30. 03. 2013. | Komentara: 0

Gradnja pijačne hale u Kikindi počinje ove godine

KIKINDA - Direktor Javnog preduizeće „Gradsko zelenilo i pijaca“ u Kikindi Miloš Šibul najavio je da bi ove godine mogla započeti izgradnja nove pijačne hale centru grada, a sledeće godine bi počelo uređivanje lokala.

LSV

On je za današnji Dnevnik izjavio da se ovi poslovi rade novcem od zakupa i pijačarine, kao i da će sve zavisiti od sredstava.

- Već smo uklonili montažni zid u prvom delu pijace da bismo napravili širi ulaz prema tunelu. Kako nam stiže novac, tako preduzimamo radove. U narednom periodu uređivaće se tezge u delu sa mešovitom robom. Ove godine mogla bi da započne izgradnja nove pijačne hale u centru grada, ali će sve zavisiti od sredstava. Za ovu investiciju neophodno je 80 miliona dinara. U opštinskom budžetu 20 miliona dinara namenjeno je ovom poslu, dok bi ostatak mogao da se obezbedi iz pokrajinskih fondova - rekao je Šibul.

- Već je oformljen tim, koji je zatražio iskustva firmi iz Banjaluke i Budimpešte, gde su izgrađene nove pijace. Tako se pojavio još jedan problem - postojeći projekat nove pijace nije upotrebljiv. On je lep i ambiciozan, ali mislim da bi to bila prevelika pijaca za Kikindu - predviđena su 24 lokala, koja, plašim se, ne bismo mogli da izdamo. Mislim da je rešenje manja pijaca sa mogućnošću proširenja - dodao je on.

Šibul napominje da se na ovu temu već razgovaralo u lokalnoj samoupravi. Ispostavilo se da postoje problemi i oko vlasništva. Naime, prostorije u kojima je Pijačna uprava, uknjižene su kao Vatrogasni dom. A kada počnu radovi, nova pijaca može da bude završena za šest meseci.

- Sa 80 miliona dinara završiće se veći deo pijace. Mogli bismo ove godine samo da se bavimo dokumentacijom, što bi izgradnju pomerilo za proleće 2014. Ipak, možemo i da pokušamo da ubrzamo čitav proces, da izgradnju hale počnemo ove godine, da sve stavimo pod krov, pa da sledeće godine rešavamo lokale i prateću opremu na pijaci – zaključuje Miloš Šibul.

(BILSV, 30.03.2013)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook