GrO LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 02. 2015. | Komentara: 0

GrO LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika

ZRENJANIN - Povodom 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika aktivistkinje Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine i članovi i članice Gradske organizacije LSV Zrenjanin razgovarali su sa svim sugrađanima.

LSV
 
Oni su Zrenjaninkama i Zrenjanincima predočili inicijativu i zalaganje Lige socijaldemokrata Vojvodine  da se jezik društvene sredine što pre vrati u vojvođanske škole, kao i da se svim pripadnicima nacionalnih zajednica omogući izdavanje dokumenata na jeziku svoje nacionalne zajednice i da na svom maternjem jeziku slušaju ili čitaju javne pozive, obaveštenja, javne natpise i razne druge informacije iz oblasti privrede i usluga.
 
(BILSV, 21.02.2015)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook