Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Zrenjanin, 12. mart 2024 - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.

LSV

Zrenjanin je u periodu između dva popisa stanovništva, za deset godina, izgubio oko 17.000 stanovnika. Mladi odlaze iz našeg grada, jer nemaju mogućnost da se zaposle, a pogotovo da se zaposle u skladu sa svojim interesovanjima i da za svoj rad adekvatno zarađuju. Jedan od najvećih problema je činjenica da Zrenjanin nema univerzitet, pa mladi odlaze da bi se školovali u nekom drugom gradu.

Zato smo odlučili da je krajnje vreme da se ponovo pokrene ova naša dugogodišnja inicijativa. Jedan od direktnih načina da zadržimo mlade ljude u našem gradu, jeste da im pružimo priliku za obrazovanje koje će biti dostupno i onima koji nemaju novca za studiranje u drugom gradu, ali i da obezbedimo raznovrsniju ponudu obrazovnih profila i više mogućnosti za izbor.

Na ovaj način, mladima bi se ponudio konkretan razlog da ostanu u Zrenjaninu, ali bi se privukli i studenti iz drugih sredina.

Osim toga, uticali bismo pozitivno na ekonomski razvoj našeg grada, učinili naš grad konkurentnijim i boljim mestom za život. 

Zrenjanin ima mogućnost za osnivanje univerziteta. Stožer univerziteta bili bi Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i Visoka tehnička škola strukovnih studija, ali bi se osim Zrenjanina uključila i druga banatska mesta, pre svega Kikinda i Vršac. Banatski univerzitet bi mogao da okupi profesore iz Zrenjanina i regiona koji danas predaju u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima koji bi onda mogli da prenose znanje u našem gradu.

Ovo je konkretan predlog koji bi značajno unapredio kvalitet života u Zrenjaninu. Očekujemo da lokalna vlast prihvati našu inicijativu i pokrene procedure, ako žele da mladi ljudi ostanu i grade svoju i budućnost našeg grada, da Zrenjanin živi.  Lokalna vlast mora građanima i građankama ponuditi razloge za ostanak. Mi iz LSV – VOJVOĐANI smatramo da je ovo pravi način – ulaganje u obrazovanje i znanje naše omladine.

Bojana Begović
predsednica odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook