Hitno smeniti direktora JKP Zoohigijena i veterina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 10. 2015. | Komentara: 0

Hitno smeniti direktora JKP Zoohigijena i veterina

NOVI SAD, 14. oktobar - Direktor JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad“ Aleksandar Bursać trebalo bi da bude hitno smenjen, zbog toga što je nesposoban i što je problem pasa lutalica u gradu dostigao razmere kakve nije imao u svojoj istoriji.

LSVVelika je sramota za Novi Sad što smo dočekali da psi lutalice zakolju troje labudova u Dunavskom parku.   

O zbrinjavanju i sklanjanju pasa lutalica sa novosadskih ulica decenijama je brinula JKP „Čistoća“. Nakon „prekomponovanja“ gradske vlasti u trulim političkim kompromisima i pogodbama je odlučeno da joj se ta delatnost oduzme i da se napravi novo preduzeće JKP „Zoohigijena i veterina“, kako bi tamo na miru pozapošljavali nestručne rođake.

JKP „Zoohigijena i veterina“ je kupovala službene automobile, raspisivala nabavke za bespotreban inventar i radila sve osim onoga što treba da radi – da skloni i zbrine nesrećne životinje sa ulice, pa Novim Sadom lutaju čopori napuštenih pasa.

Rukovodstvo tog preduzeća, sada je očito, ne zna ni kako da uradi niti ih interesuje da organizuje i radi posao za koji su plaćeni.

Gradska vlast je dužna da svim građankama i građanima koji najurednije u ovoj zemlji plaćaju poreze i račune, jasno kaže hoće li preduzeće koje je napravila pre dve godine konačno da radi svoj posao, ko će da odgovara za to što to do sada nije bio slučaj i ko će da odgovara za sramotu koja je Novom Sadu naneta pred svetom i pred samim sobom.

Stručni savet za komunalna pitanja
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook