I Liga protiv splavova u centru grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 05. 2014. | Komentara: 0

I Liga protiv splavova u centru grada

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine - Zrenjanin pridružila se stanovnicima mesne zajednice Mala Amerika u protestu protiv postavljanja splavova na jezeru kod Suda.

LSV

Skupština grada Zrenjanina je 17. aprila ove godine, usvojila predlog Odluke o usvajanju plana lokacije za postavljanje plutajućih objekata na „Jezeru 3“.
Kako je istakla predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin  Branislava Jovanov, zrenjaninski ligaši su tim povodom danas prikupljali potpise podrške sugrađana i time pomogli peticiju. – Umesto da gradska vlast popravlja centar koji nam se urušava pred očima, asfaltira puteve koji vrve od rupa, rešava pitanje otrovne vode, privlači investitore i otvara nova radna mesta, naša napredna vlast se bavi dodatnim uništavanjem i naruživanjem i ono malo lepote i mira koje su zatekli nakon uzurpacije vlasti u Zrenjaninu 2012. godine – istakla je ona. Ukazala je i da je naselje Mala Amerika stari deo Zrenjanina, prepoznatljiv kao oaza mira, sa jezerom, malim parkom, klupama i drvoredima. 
– Loše kopiranje Beograda na Savi i postavljanje splavova za zabavu garantuje Zrenjanincima samo buku do kasnih sati i zagađivanje još uvek čistog jezera. Podsećamo da je u toku prošle godine, postojala ideja, da se igradi krak magistrale, po sred Male Amerike. I tada se Liga socijaldemokrata Vojvodine, pridružila peticiji naših sugrađana sa teritorije mesne zajednice Mala Amerika – rekla je ona. Branislava Jovanov je ocenila da iza ovakvih ispada stoje samo lični interesi vrha gradske vlasti, koja zloupotrebljava svoj položaj koristeći javni prostor i javna dobra, koja pripadaju svim građanima, za ostvarivanje ličnih i partijskih interesa.

(BILSV, 24. 05. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook