Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Zrenjanin, 1. mart 2024 - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je pokazala bahatost i nedostatak osnovne kulture dijaloga te je ostala potpuno nema na sve kritike, pitanja i konstruktivne predloge.

LSV

Odbornici Dejan Čapo, Bojana Begović, Aleksandar Marton i Nataša Lalić su postavili pitanja o važnim nezavršenim infrastrukturnim projektima, kao što su auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i obilaznica oko grada Zrenjanina, kao i kada će građani Zrenjanina dobiti zdravu pijaću vodu.

Odbornička grupa LSV-Vojvođani najoštrije je osudila odluku gradske vlasti da zatvori Hemijsko-prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“. Predložila da se formira nezavisna radna grupa za izradu Predloga elaborata o izmeni plana formiranja mreže srednjih škola, koju će činiti stručnjaci i zainteresovane strane.

Dejan Čapo je postavio pitanje o tome koje aktivnosti je lokalna samouprava preduzela u cilju poboljšanja standarda građana, budući da su plate u Zrenjaninu niže i od pokrajinskog i od republičkog nivoa. On je takođe postavio pitanje zašto na gradskoj kući nije istaknuta vojvođanska zastava, čime se krši Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine. Najavio je da će LSV-Vojvođani ubuduće pisati prekršajne prijave za svaki dan kršenja ove odluke. Ironično je predložio da se u spisak manifestacija od gradskog značaja uvrste i Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže, budući da se pitanje pijaće vode još uvek nije rešilo.

Ponovo je pokrenuta inicijativa o osnivanju Banatskog univerziteta. To je direktan način da se mladi ljudi zadrže u našem gradu, tako što će im se pružiti prilika za obrazovanje, koje će biti dostupno i onima koji nemaju novca za studiranje u drugom gradu. 

Pokrenuta je i inicijativa kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.

Odbornici su, osim kritika aktuelnoj vlasti, uputili i konstruktivne predloge za rešavanje alarmantnih problema sa kojima se naš grad suočava. Predložili su formiranje radne grupe za poboljšanje položaja mladih, radnog tela da se ljudima u selima obezbedi adekvatna zdravstvena zaštita, kao i radne grupe za poboljšanje uslova i kvaliteta života u selima na teritoriji grada Zrenjanina. Predložena je i Izmena Odluke o mesnim zajednicama grada Zrenjanina kojom bi se izvršila modifikacija finansiranja mesnih zajednica tako da se polovina prikupljenih sredstava vraća mesnim zajednicama.

Vladajuća većina nije udostojila odgovora na važna pitanja niti predstavnike građana u Skupštini grada kao ni same građane i građanke, čime se nastavlja 11 godina dug bahati i ignorantski odnos po kom je poznata.

Informativna služba
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook