Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.

Radovan Živankić

- Ovaj Bečkerečanin, po svom opredeljenju građanin Evrope, jedan je od najvećih evropejaca srpske moderne kulture koji je kao književnik, književni i likovni kritičar i teoretičar i dramski pisac, postavio temelje moderne srpske drame. U njegovu radnu biografiju upisane su funkcije skretara Opere, bibliotekara Senata i profesora beogradske Umetničke akademije – rekao je Radovan Živankić. On je dodao da je Todor Manojlović svojim radom zadužio grad Zrenjanin, te da bi podizanje spomenika bio dobar način  da mu se odužimo. Kako je rekao, ovu ideju, koja je pokrenuta uz podršku Saveta za kulturu GrO LSV Zrenjanin, podržava  i Fond "Todor Manojlović", kao  i dosadašnji laureati nagrade za moderan umetnički senzibilitet, koja nosi ime fonda. Prema njegovim rečima Savremena galerija bi, ukoliko grad Zrenjanin podrži ovu inicijativu, iznela sve poslove organizacije.

(BILSV, 28.02.2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga tražila punu platu za trudnice i pre pet godina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2006. godine pokrenula inicijativu koja se ticala izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom je traženo da trudnice na porodiljskom osustvu dobijaju punu platu umesto 65 odsto, istakao je danas potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook