Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

ZRENJANIN - Jedina „investicija“ napredne vlasti u Zrenjaninu jeste podizanje kredita od 800 miliona dinara, od čega je asfaltirana Gimnazijska ulica, izjavio je član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio i da bi to bilo u redu da se ulica asfaltira od budžetskih prihoda, a ne od pozajmljenog novca sa kamatom.

- Nakon razgovora sa više preduzetnika različitih delatnosti koji godinama posluju u lokalima u Gimnazijskoj ulici, dominantan je utisak da će obustava saobraćaja u toj ulici, ali i okolnim ulicama, drastično pogoršati privrednu aktivnost brojnih radnji i ugostiteljskih objekata, a nekolicina preduzetnika već planira zatvaranje lokala. Tako će vlast dodatno urušiti već ozbiljno narušenu poslovnu klimu centra grada, smanjiti broj zaposlenih, a sa time i izvorne prihode budžeta grada – istakao je Rudić.

On je napomenuo da je od silnih obećanja kako će pokrenuti Zrenjanin i zaposliti na hiljade radnika, napredna vlast u praksi uspela samo da se zaduži za ogroman iznos, otera stranog investitora i 12 miliona evra investicije, onemogući zapošljavanje 200 Zrenjaninaca, a sa „projektom Gimnazijska“ započinje i uspešno proterivanje preduzetnika koji godinama rade u centru.

- Do kraja mandata, upravljajući gradom na ovakav način, grad će postati pustinja, u kojoj će šetati samo psi lutalice, dok košava kovitla bačene novine i ostalo smeće, kao jedine spomenike koji će ostati nakon pošasti koja je u obliku ovakve vlasti zadesila Zrenjanin – zaključio je Aleksandar Rudić.

(BILSV, 18.11.2014)



Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook