Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

ZRENJANIN - Jedina „investicija“ napredne vlasti u Zrenjaninu jeste podizanje kredita od 800 miliona dinara, od čega je asfaltirana Gimnazijska ulica, izjavio je član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio i da bi to bilo u redu da se ulica asfaltira od budžetskih prihoda, a ne od pozajmljenog novca sa kamatom.

- Nakon razgovora sa više preduzetnika različitih delatnosti koji godinama posluju u lokalima u Gimnazijskoj ulici, dominantan je utisak da će obustava saobraćaja u toj ulici, ali i okolnim ulicama, drastično pogoršati privrednu aktivnost brojnih radnji i ugostiteljskih objekata, a nekolicina preduzetnika već planira zatvaranje lokala. Tako će vlast dodatno urušiti već ozbiljno narušenu poslovnu klimu centra grada, smanjiti broj zaposlenih, a sa time i izvorne prihode budžeta grada – istakao je Rudić.

On je napomenuo da je od silnih obećanja kako će pokrenuti Zrenjanin i zaposliti na hiljade radnika, napredna vlast u praksi uspela samo da se zaduži za ogroman iznos, otera stranog investitora i 12 miliona evra investicije, onemogući zapošljavanje 200 Zrenjaninaca, a sa „projektom Gimnazijska“ započinje i uspešno proterivanje preduzetnika koji godinama rade u centru.

- Do kraja mandata, upravljajući gradom na ovakav način, grad će postati pustinja, u kojoj će šetati samo psi lutalice, dok košava kovitla bačene novine i ostalo smeće, kao jedine spomenike koji će ostati nakon pošasti koja je u obliku ovakve vlasti zadesila Zrenjanin – zaključio je Aleksandar Rudić.

(BILSV, 18.11.2014)



Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook