Ko će odgovarati zbog toga što Zrenjanin i dalje nema pitku vodu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 13. 10. 2015. | Komentara: 0

Ko će odgovarati zbog toga što Zrenjanin i dalje nema pitku vodu?

ZRENJANIN - Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov ukazala je da je juče istekao ugovor, prema kojem Zrenjanin od danas treba da ima zdravu pijaću vodu. 

LSV

- Umesto toga, na mestu gde je trebalo da bude postrojenje i dalje je zaparložena livada, a ceo posao je i posle osam meseci u domenu papirologije i najava – kazala je Jovanov na konferenciji za novinare i podsetila da su letos u Pančevu, zbog problema sa vodom, i direktor vodovoda i gradonačelnik podneli ostavke.

Ona je upitala gradsku vlast ko će da odgovara u Zrenjaninu zbog još gore situacije i, u ime svih Zrenjaninaca i Zrenjaninki, zatražila hitne odgovore na više pitanja.

- Zašto je raskinut ugovor sa najeminentnijom svetskom firmom za vodosnabdevanje, prema kojem bi Zrenjanin već dve godine imao fabriku vode u svom vlasništvu i čistu vodu za piće? Koje je objašnjenje da novi tender nije namešten, ako se zna činjenica da je potpisan ugovor sa firmom koja je registrovana u Srbiji mesec dana pre tendera i koja je bila jedini ponuđač? Kako je moguće da se odabere ponuđač bez idejnog rešenja (izvođač dostavio idejno rešenje tek šest meseci nakon potpisivanja ugovora)? Ako u ugovoru piše da će zdrava voda poteći do 12. oktobra 2015. godine, kako je moguće da se zahtev za građavinsku dozvolu podnosi dve nedelje pre isteka ugovora? Ko je za sve ovo odgovoran i ko će snositi posledice? – pitala je Branislava Jovanov.

Ona je naglasila da Gradski odbor LSV Zrenjanin zahteva odgovore i odgovornost direktora „Vodovoda“ i gradonačelnika Zrenjanina zbog obmanjivanja javnosti i nesposobnosti i nestručnosti u obavljanju poslova od javnog interesa.
 
(BILSV, 13.10.2015)



Odbori LSV | Petak, 06. 10. 2023. | Komentara: 0

Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanin danas je na sednici gradske skupštine ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada za period 2023-2030. godina
Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Salapura se sramoti antifašističke borbe i časne istorije Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je sramotno što se naprednjačka vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, srami antifašizma i na nedostojan način obeležava Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Nedelja, 01. 10. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: LSV - Vojvođani spremna za izbore. SNS gubi vlast u Vojvodini

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemomkrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik ocenjuje da je sve podređeno samovolji jednog čoveka iz Beograda, te da će odluka gradonačelnika Novog Sada o ostavci biti doneta u skladu sa ličnim interesom Srpske napredna stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook