Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 06. 2019. | Komentara: 0

Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

KIKINDA – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda apeluje na gradsku vlast da počne ozbiljnije da se bavi čuvanjem zdravlja Kikinđana. 

LSV

- Pored neispravne i skupe pijaće vode i prošlogodišnjeg odlaganja opasnog otpada na Regionalnoj deponij,i sada smo svedoci još jednog otkrića opasnog otpada i to 300 tona. Otpad je otkriven u krugu nekadašnje fabrike „Hemik“, koja se nalazi veoma blizu najvećeg gradskog stambenog naselja. Umesto što građanima „mažu“ oči besplatnim preventivnim pregledima i na taj način pokušavaju da pokažu nekakvu svoju brigu za zdravlje Kikinđana, zahtevamo da počnu ozbiljno da se bave ovom temom – ističe se u saopštenje kikindskih ligaša.

Oni zahtevaju da se prestane sa izlaganjem građana opasnim materijama i nezdravom vodom. 

- Ukoliko je vlast odgovorna prema svojim sugrađanima u najkraćem roku će reagovati i, takođe, apelovati na nadležne organe kako bi sprečila dalje uništavanje zdravlja Kikinđana i Kikinđanki. Krivci za ovakvu ekološku katastrofu se moraju pronaći, jasno imenovati i najstrožije kazniti. Nikako se ne sme dozvoliti da se krivac za ovaj incident sakriva iza „firme koja je u zakupu Hemika“. Mora se tačno reći građanima ko ih izlaže tolikoj opasnosti! – zaključeno je u saopštenju.

(SzILSV, 04.06.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica pobede nad fašizmom

KOVIN - Predstavnici Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovin su kao i proteklih godina polaganjem venaca juče u tom mestu odali počast žrtvama fašizma.
Odbori LSV | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Poklonjene knjige osnovnoj školi

ZRENJANIN - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev, zajedno sa predsednicom Gradskog odbora Omladine LSV u Zrenjaninu Božanom Vukadinović, poklonio je danas zrenjaninskoj OŠ "Đura Jakšić" knjige, koje su omladinke i omladinci sakupili tokom akcije "Knjiga se srcem daje".
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Ne dopuštam da se Zrenjanin utopi u prosek

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš istakao je prilikom današnje posete Nezavisnom sindikatu penzionera javnih službi Zrenjanin da  Liga, od svog osnivanja, pa do danas, pokušava da uradi dve stvari: da sačuva prava svih ljudi koji žive u Vojvodini, bez obzira na veru, naciju i kada su u nju došli, kao i da se izbori da ono što se zaradi u Vojvodini ostane Vojvođankama i Vojvođanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook