Kolar: GrO LSV Novi Sad raspušten, slede stranački izbori i mnogo više aktivnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 23. 09. 2022. | Komentara: 0

Kolar: GrO LSV Novi Sad raspušten, slede stranački izbori i mnogo više aktivnosti

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da je novosadski odbor Lige raspušten jer je u njemu došlo do zamora. Kolar je istakao i da je Gradski odbor LSV Novi Sad raspušten jer su članovi gradske organizacije i Izvršni odbor stranke nezadovoljni kvalitetom i nivoom rada, izbornim aktivnostima i izbornim rezultatima, generalno nedostatkom aktivnosti odbora.

LSV

- Zbog toga je Izvršni odbor sada imenovao povereništvo sa nekoliko najvažnijih ciljeva - jedan je podizanje aktivnosti samog Gradskog odbora, a drugi je priprema za predstojeći kongres LSV, koji će biti održan u drugoj polovini novembra ove godine i gde će biti izabrano novo rukovodstvo cele stranke i donete strateške odluke. Treći cilj je priprema za izbore za gradsku organizaciju, odnosno za naše opštinske i gradske stranačke organizacije. Ti izbori će biti održani između februara i maja sledeće godine - poručuje Kolar u izjavi za 021.rs. 

Navodi da su u povereništvu i ljudi koji imaju mnogo iskustva, ali i mladi, a svi imaju različita iskustva i sklonosti za više sfera bitnih za funkcionisanje gradskog odbora. 

- Sve u povereništvu vezuje zajednička stvar, a to je ideologija LSV - kaže Kolar.
 
Odgovarajući na pitanje da li će raspuštanje novosadskog odbora uticati na funkcionisanje gradske vlasti, u kojoj je LSV koalicioni partner Srpskoj naprednoj stranci, Robert Kolar navodi da će sve strateške odluke, pa i ovog tipa doneti sam Gradski odbor, nakon što bude izabran.
 
- Potrebno je strašno mnogo rada, stavljanje osnovnih vrednosti LSV-a u prvi plan. Nismo se mi nikad odmakli od njih, ali došlo je do određene vrste zamora u aktivnostima. Naša ideologija nikome od nas nije upitna, a ostalo ćemo paralelno da rešavamo. Jeste (raspuštanje odbora) značajna odluka, ali to nije nešto što se ne dešava u političkim organizacijama, pa ni u Ligi socijaldemokrata Vojvodine - zaključuje Kolar. 

(SzILSV, 23.09.2022)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook