Kolar: Novom Sadu je potrebno zelenilo, a ne dodatna urbanizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 08. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novom Sadu je potrebno zelenilo, a ne dodatna urbanizacija

NOVI SAD - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani neće prisustvovati današnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada i to je, kaže predsednik odborničke grupe Robert Kolar, njihov način da protestuju. Na današnjoj sednici odbornici raspravljaju o rebalansu budžeta, ali i o početku radova na izgradnji „Novog Sada na vodi“.

LSV

- Ne podržavamo nijednu tačku današnjeg dnevnog reda, ni rebalans budžeta, pa ni aktuelne teme kao što su novi akti koji dovode do početaka radova na izgradnji Novog Sada na vodi. U konsultaciji sa članstvom i sa sugrađanima, vrlo je jasno da je vladajuća većina zamenila teze. Odnosno, izlazak Novog Sada na vodu, o kojem se govori decenijama unazad, ne treba da podrazumeva zidanje zgrada na reci, već izlazak građana u zelene prostore, rekreativne prostore - Novi Sad ima uređeno gradsko šetalište na obali Dunava i jedno je od najlepših u Evropi. Sasvim je sigurno da je taj koncept dovoljan za Novi Sad - smatra Kolar.

Ono što nemamo na vodi je, dodaje, dovoljno zelenila, naročito u svetlu više od 2.000 pokošenih stabala.

- Dolazimo do toga da je Novom Sadu potrebno centralno zeleno mesto, centralni park, kako god da ga zovete. Umesto da se zeleni Ribarac dodatno ozelenjava, obrnuto je i ta urbanizacija i gradnja stambeno-poslovnih objekata ide prema reci i to je zamena teza. Nećemo da damo legitimitet, nećemo prisustvovati sednici, a sasvim je sigurno da će LSV, čim budemo u prilici, poništiti ove odluke koje će sad biti donete - zaključuje on.
(SzILSV-Vojvođani, 01.8.2023)




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook