Kolar: Protiv besmislenih ulaganja u strane kompanije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 05. 2016. | Komentara: 0

Kolar: Protiv besmislenih ulaganja u strane kompanije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra apsolutno prioritetnim dovođenje stranih i domaćih investitora u cilju pokretanja privrede, ali je upitno da li sva ulaganja  imaju smisla, istakao je predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar. Govoreći u emisiji „Radar“ Radio-televizije Vojvodine o investicijama američke kompanije „Lear“ u Novi Sad i finansijskim obavezama grada prema toj kompaniji, Kolar je najveće zamerke izneo upravo na sam ugovor koji nije dovoljno transparentan i nejasnoće oko ulaganja.

 

– Trideset tri miliona evra je obaveza grada Novog Sada u parterne radove, u izgradnju objekta, 14 miliona evra je subvencija „Lear“- u od strane Vlade Republike Srbije, što u zbiru iznosti 47 miliona evra. Kada se to podeli na ugovornu obavezu koja kaže između 1.600 i 2.000 radnika, da kažemo na 2.000 radnika, to iznosi  23.500 evra subvencije po jednom radnom mestu – istakao je Kolar. Ponovio je da LSV podržava investiranje i od strane lokalne samouprave u stvaranje novih radnih mesta, ali ne pošto-poto, pod svakojakim okolnostima.

– Ovo su zaista sporne okolnosti – zaključio je Kolar.


(BILSV, 12. 05. 2016)




Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook