Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

ZRENJANIN – Potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV, a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija".

Vladimir Milošev

– Na osnovu prava na dostupnost informacijama od javnog značaja, dobili smo odgovor od ovog preduzeća u kojem piše da je gospođa Ursulesku dobila zaposlenje 30. jula ove godine, samo dvadesetak dana nakon konstitutivne sednice Skupštine grada, na mestu administrativnog radnika i to na neodređeno vreme. Potvrđeno je i da je njena neto zarada 40.500 dinara – izjavio je Milošev, dodajući da suma, koju će ova odbornica dobiti do kraja njenog radnog veka, prelazi 70 hiljada evra.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine će, zbog svega ovoga, podneti krivičnu prijavu protiv Lukrecie Ursulesku i NN lica. Smatramo da je ovo očigledan primer mita i korupcije, koji takođe pokazuje da je sadašnja vlast prekršila sva svoja predizborna obećanja i da se trenutno bavi sama sobom i opstankom na vlasti, a ne građankama i građanima Zrenjanina – istakao je Milošev. On je upozorio da je takvo ponašanje nedopustivo i skandalozno.
– I u narednom periodu ćemo pratiti rad svih javnih preduzeća, ustanova, Gradske uprave i funkcionera i upozoravaćemo javnost i nadležne na zloupotrebe – upozorio je Milošev. Napomenuo je i da ovakvi postupci sadašnje vlasti udaljavaju Srbiju od evropskih integracija, u trenutku kada se dovodi u pitanje opstanak Srbije u bezviznom režimu i njen odnos sa EU, kao i da vode ka udaljavanju od stvarne borbe protiv korupcije.

(BILSV, 16. 10. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook