Kule u centru Novog Sada će pogoršati situaciju s parkingom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 08. 2015. | Komentara: 0

Kule u centru Novog Sada će pogoršati situaciju s parkingom

NOVI SAD, 30. avgust - Sve izvesnija gradnja stambeno-poslovne kule od 13 spratova u ulici Narodnih heroja, preko puta Glavne pošte u Novom Sadu, pored polemike o ruženju starog gradskog jezgra pokreće i pitanje nedostajućeg parking prostora u samom centru Novog Sada i, posledično, mogućnost izazivanja saobraćajnog haosa u tom delu grada.

LSV
Da je želela i umela  gradska vlast je problem parkinga u centru Novog Sada mogla rešiti prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike, izgradnjom podzemne garaže za koju postoji i idejno rešenje. 
Umesto toga, najavljuje postavljanje montažne garaže između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Ne treba ponavljati da je reč o jednoj od retkih zelenih gradskih površina, koja bi na taj način bila nepovratno izgubljena, kao ni da se iza tog predloga zapravo krije politikantski pokušaj sukoba s pokrajinskom administracijom, budući da su navedeni muzeji u njenoj nadležnosti. 
Predlog Stručnog saveta za saobraćaj i puteve Gradskog odbora LSV Novi Sad jeste da se obavezno zaustavi projekat izgradnje kula u centru grada, važan samo za političku elitu na vlasti, i da grad sa JP “Parking servis“ najzad krene u izgradnju javnih garaža u centru grada kako bi građanima i gostima Novog Sada jednom za svagda olakšala pristup atraktivnim lokacijama u centru grada. 

Stručni savet za saobraćaj i puteve
Gradskog odbora  
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook