Ligaši očistili išarane table na ulazu u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 02. 2015. | Komentara: 0

Ligaši očistili išarane table na ulazu u Belu Crkvu

BELA CRKVA  - Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva, na čelu sa predsednicom odbora Sandrom Ristić, danas su, u danu kada se obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika, u znak protesta očistili višejezične table na ulazu i izlazu iz Bele Crkve koje su pre nekoliko dana, po četvrti put, išarane crnim sprejem.

LSV

Kako se navodi u saopštenju OO LSV Bela Crkva, ligaši će to uraditi svaki put kada neko pokuša da na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih zajednica.
 
- Velika je sramota za Belu Crkvu, kao multietničku sredinu da se na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih zajednica koje zive na ovom prostoru. To su jezici naših komšija, i, kao sve dobre komšije trebalo bi da se stidimo ovakvih postupaka. Očigledno je da nekome smetaju jezici nacionalnih zajednica čija su prava garantovana Ustavom Republike Srbije i Statutom Opštine Bela Crkva, obzirom da je ovo već četvrti put da se višejezične table šaraju i skrnave - navedeno je u saopštenju.
 
Ligaši navode da je Bela Crkva turističko mesto i da, najmanje što želimo, je da posetioci koji dolaze u tu opštinu steknu pogrešan utisak odmah na samom ulazu u grad. Opštinski odbor LSV Bela Crkva najoštrije osuđuje šaranje višejezičnih tabli i apeluje na nadležne organe da pronađu nepoznate počinioce koji ovo rade već četvrti put.
 
Oni ističu i da svi moraju biti ponosni što se u AP Vojvodina čita, piše i razgovara na srpskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom, hrvatskom i mnogim drugim jezicima.
 
- Smatramo i da je dužnost svakog građanina i građanke da svakog dana, tokom čitave godine, to bogatstvo jezika i kultura neguje i čuva. Poštujmo druge, da bi i oni poštovali nas - zaključuje se u saopštenju OO LSV Bela Crkva.
 
(BILSV, 21.02.2015)



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook