Ligaši očistili tablu na ulasku u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 05. 2014. | Komentara: 0

Ligaši očistili tablu na ulasku u Belu Crkvu

BELA CRKVA – Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva očistili su tablu na ulasku u naselje sa višejezičnim natpisom naziva mesta koja je prethodnih dana ponovo prešarana crnim sprejem.

LSV

Ovo je drugi slučaj šaranja iste table na ulazu u Belu Crkvu. Višejezična tabla, koja je postavljena pre nekoliko meseci, 30. marta je ušarana crnim sprejem. Kao i tada, i sada su nepoznati počinioci prešarali nazive mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarskom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku.

- Očigledno je da nekome smetaju jezici nacionalnih zajednica čija su prava garantovana Ustavom Republike Srbije i Statutom Opštine Bela Crkva. Opštinski odbor Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje skrnavljenje table i apeluje na nadležne organe da pronađu nepoznate počinioce koji već drugi put skrnave pomenutu tablu na ulazu u Belu Crkvu – ističe se u saopštenju belocrkvanskih ligaša.

Oni ističu da su obećali da će, kad god bude učinjena ovakva ili slična pojava i nepravda, uzeti stvar u svoje ruke, te su, kao i pre mesec dana, u sredu, 30. aprila očistili išaranu tablu.​

(BILSV, 02.05.2014)

 



Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook