LSV da preuzme primat u odbrani građanskih vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV da preuzme primat u odbrani građanskih vrednosti

NOVI BEČEJ - Primenom sadašnjeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu izgubila bi se šansa da mala i srednja poljoprivredna gazdinstva, kao i individualni poljoprivrednici dođu do zakupa državne zemlje, istakao je sinoć predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

LSV da postigne što bolji rezultat na izborima

On je na tribini o neophodnosti promena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koja je održana u Novom Bečeju, a u okviru kampanje koju je pokrenula LSV „Zemlja nije na prodaju“, istakao da je, s obzirom na lošu situaciju u zemlji, ali i inostranstvu, potrebno da se Liga „ubaci u viši stepen prenosa“ i postigne što bolji rezultat na predstojećim izborima. 

- Lično mislim da Liga sada mora da odigra onu ulogu zbog koje je i formirana pre dvadeset i šest godina, a to je preuzimanje primata u odbrani građanskih i regionalnih vrednosti, koje negujemo u Vojvodini i da time dâ primer svim građanskim i demokratskim snagama u celoj Srbiji kako treba da se bori za te principe – napomenuo je Čanak. On je naglasio da je današnja politička scena u Srbiji, „kao deo ukupne, veoma tmurne, političke situacije na planeti zemlji, jer počinju da dominiraju desničari, ekstremisti, opasni ljudi, u situaciji u kojoj svaki čovek koji iole ima savesti mora da se angažuje i da učini nešto protiv toga“. 

- Potrebno je razgovarati, ne samo da bi se ljudima nešto reklo, već da bi se od njih čulo. Izuzetno me zanima da iz prve ruke čujem koji su to problemi u Novom Bečeju, koje su bolne tačke koje ovde muče ljude, osim onih opštih koje svi znamo, dakle, besparica, nezaposlenost, odsustvo investicija, medijski mrak itd. Cilj je da vidimo šta je konkretno problem u Novom Bečeju. Mi smo socijaldemokrate i kao takvi držimo se stare socijaldemokratske parole: „Misli globalno, deluj lokalno“ – naglasio je lider LSV.

Poljoprivrednici da budu ravnopravni u kupovini zemlje

LSV je pokrenula akciju prikupljanja 100.000 potpisa sa namerom da se raspiše referendum kojim će se tražiti od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. 

Član Predsedništva LSV Saša Šućurović, koji je i predsednik opštine Novi Bečej
reko je da mu je drago što je skup na tu temu održao u tom mestu, jer je ova opština poznata kao poljoprivredni kraj. 

- Odavde je potekla ideja da se naši poljoprivrednci udruže i otkupe poljoprivredni kombinat sa 1.700 hektara zemlje. Novi Bečej je upravo ta sredina odakle ovakve poruke i treba da se puste. Lepo je videti punu salu i nadam se da će što više Novobečejaca čuti o ovome i što ćemo omogućiti našim poljoprivrednicima da budu ravnopravni u toj budućoj privatizaciji, odnosno kupovini zemlje koja je preostala – kazao je Šućurović.

Građani opštine Novi Bečej slažu se da zakon mora biti promenjen, jer će njime biti pogođeni svi, a najpre građani Vojvodine.

Na tribini su učestvovali i član Glavnog odbora LSV Branislav Knežević, član Političkog saveta LSV Slaviša Grujić, kao i potpredsednik Izvršnog odbora LSV Duško Radaković. 

 (BILSV, 18.11.2015)



Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook