LSV Novi Sad se pridružuje akciji Čepom do osmeha

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 06. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV Novi Sad se pridružuje akciji Čepom do osmeha

Novi Sad, 06. novembar 2020 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pridružuje se akciji „Čepom do osmeha“.

Pozivamo građane da nam čepove od plastične ambalaže donesu svakog radnog dana od 10 do 17 časova u prostorije Gradskog odbora LSV Novi Sad na Trgu mladenaca broj 10, a mogu ih odneti i direktno u prostorije Udruženja „Čepom do osmeha“ u Ćirpanovoj ulici 25.

LSV

Akcija sakupljanja čepova počela je 3. novembra, a prikupljeni čepovi će biti predati 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Pored toga, radi lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad priprema inicijativu za obaranje ivičnjaka na  javnim površinama u gradu gde to do sada nije učinjeno. 

U vezi sa tim, pozivamo građane da nam lično u prostorijama stranke, putem naših Fejsbuk (@LigaNS), Instagram (@lsvnovisad)  i Tviter naloga (@LSV_NS) ili na adresu [email protected] prijave lokacije na kojima je potrebno obaranje ivičnjaka.

Prikupljeni predlozi za obaranje ivičnjaka biće sistematizovani i prosleđeni nadležnim gradskim institucijama.

Pozivamo sve svoje članove i simpatizere, ali i sve druge građane i građanke da čepom i predlogom podrže bolji život osoba sa invaliditetom.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook