LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poklonila je gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima paket za prvu pomoć protiv komaraca, saopštila je danas ta stranka i optužila gradsku vlast da gradjane drži „kao taoce svoje nesposobnosti i neodgovornosti“.

LSV
 
- U paketu se nalazi sve ono što stanovnici Zrenjanina i okolnih sela moraju svakodnevno da kupuju jer ne mogu da se odbrane od komaraca. Samo je sve upotrebljeno i potrošeno ne bi li gradski čelnici shvatili na šta gradjani moraju da troše novac, koji i bez toga nemaju - piše u saopštenju.
 
Dodaje se da se gradjani svakodnevno javljaju i žale na ogroman broj komaraca u Zrenjaninu, zbog čega je „bukvalno nemoguće sedeti napolju u večernjim satima“.
 
- Kvalitet života naših sugradjana je osetno umanjen, dok je zbog neadekvatne borbe protiv komaraca posebno ugroženo zdravlje dece. Najezda komaraca izaziva opasnost od prenošenja raznih virusa i zaraza medju kojima ima i onih koji su opasni po život. Situacija je alarmantna, a nekontrolisana pojava komaraca nepovoljno utiče ne samo na ljude nego i na domaće životinje - ocenjuje se u saopštenju.
 
Optužili su gradske čelnike da ne čine ništa da spreče najezde komaraca i obezbede elementarne uslove za život u gradu u 21. veku.
 
- Njihova bahatost i neodgovornost na svakom zadatku dobijaju jedan novi nivo. Pitamo se sada već da li su sposobni da učine bilo šta korisno za naš grad, jer Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu, vazduh je zagadjen, gradom se širi neprijatan miris, a sada vidimo da ne mogu da odbrane grad ni od komaraca - navodi se u saopštenju.
 (SzILSV, 24.07.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Stručni saveti za poljoprivrednike

BANATSKO NOVO SELO/JABUKA – Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavila je predstavljanje svoje agrarne politike, a na tribinama na kojima su govorili stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, stočarstva i turizma, zainteresovani poljoprivrednici su mogli da čuju savete o tome kako i na koji način da plasiraju svoje proizvode na tržište, metode zaštite i očuvanja proizvoda, kao i mogućnost da upravo ti proizvodi budu osnov dovođenja stranih turista na ove prostore.
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Veće uštede uz manje reklamacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas, zajedno sa predstavnicima Grada, JKP "Gradska toplana" Zrenjanin, gde je, sa Vladimirom Tešićem, direktorom ovog preduzeća, razgovarao o tome kako protiče grejna sezona, kao i o planovima za naredni period.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook