LSV spremna da se suprotstavi devastaciji Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 23. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV spremna da se suprotstavi devastaciji Vojvodine

SOMBOR / ZRENJANIN / ŽABALJ – Predstavnici gradskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor, Zrenjanin i Žabalj saopštili su danas da je LSV noćas predala listu za pokrajinske izbore u čemu je pokušalo da ih spreči privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije. 


Predsednik Gradskog odbora LSV Sombor i kandidat za pokrajinskog poslanika Dragan Nenadov je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da o noćašnjem nasilju postoji foto i video dokumentacija, a obaveštena je Pokrajinska izborna komisija i Policijska uprava Novi Sad. 

Član Predsedništva LSV Zoran Terzin je istakao da to privatno obezbeđenje plaćaju svi građani i građanke Vojvodine.

 - Radnici od neisplaćenih plata, penzioneri od otetog dela penzije, prosvetni i zdravstveni radnici od umanjenog dela zarade, lokalne samouprave od sredstava neuplaćenih u budžete zbog nesprovedene licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta, somborske trudnice i porodilje od otete nadoknade, građani od prenaduvanih računa, poreskih i komunalnih nameta. Svi mi plaćamo batinaše da nas tuku, hapse i svakodnevno maltretiraju – napomenuo je.

Predsednica Foruma žena LSV Nataša Terbec je naglasila da Liga hoće da preuzme odgovornost i napravi Pokrajinsku vladu, koja će biti spremna da se suprotstavi devastaciji i degradaciji Vojvodine. 

- Uvek smo za Vojvodinu tražili više od svih – naglasila je ona i dodala da na listi LSV ima preko 40 odsto žena, a ravnomerno su zastupljeni i mladi i stariji, pripadnici i pripadnice svih nacionalnih zajednica iz svih krajeva Vojvodine, stručnjaci iz različitih oblasti izjavila.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ce 24. aprila pobediti u Vojvodini, istakla je predsednica Foruma žena Opštinskog odbora LSV Žabalj i kandidatkinja za narodnu poslanicu Miholjka Matić, ocenivši da je noćašnji incident bio sramotan.


(BILSV, 23.03.2016)




Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook