Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Zrenjanin, 13. februar 2024 - Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.

LSV

Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin ponovo je preuzelo snabdevanje grada vodom zbog, kako oni kažu po ko zna koji put, postavljanja nove opreme u fabrici vode. Pretpostavili smo da će naprednjaci u predizborne svrhe praviti iluziju da se nešto radi po ovom pitanju, ali smatramo da je nedopustivo da građani Zrenjanina, osim dovođenja u zabludu zbog ovih poteza, trpe i materijalnu štetu.

Naime, u prethodnim neuspelim pokušajima nastala je ogromna šteta u domovima građana, jer su oštećene mašine za pranje veša, bojleri, kućni prečistači vode, vodokotlići. Veliki broj sugrađana nam se obratio da nam se požali. Niko im se iz vlasti nije obratio ni sa izvinjenjem, a kamoli sa obeštećenjem. Ama baš niko se ovom prilikom nije oglasio iz „Vodovoda i kanalizacije“ a ćute i gradski funkcioneri.

Već nekoliko godina unazad stanovnici Zrenjanina gradskim vlastodršcima služe kao eksperimentalni pacovi. Isprobavale su se različite fabrike vode i menjale tehnologije za njenu preradu, a sve na štetu zdravlja građana. Svaki pokušaj završen je istim ishodom - voda nije zdrava za piće. Takvu vodu, nažalost, i dalje koriste mnoge Zrenjaninke i Zrenjaninci. Jednostavno, nizak životni standard čini da nisu u mogućnosti da kupuju flaširanu vodu. O tome koliko je za dosadašnje fabrike vode potrošeno novca iz budžeta gradski čelnici ne vode računa.

Mišljenja smo da je sve probe, istraživanja i eksperimentisanja oko vode trebalo sprovoditi u laboratorijskim uslovima. Nikako direktno na stanovnicima Zrenjanina.

I da li od ove i ovakve vlasti treba očekivati rešenje? Verovatno se iza bahatosti, neodgovornosti, javašluka kriju lični interesi. Zahtevamo od gradskih čelnika da pokažu odgovornost i nadoknade štetu građanima kojima su uređaji stradali zbog nekakve eksperimentalne tehničke vode.


mr Dejan Čapo
predsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook