LSV traži besplatan prevoz za sve pančevačke učenike i studente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 02. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV traži besplatan prevoz za sve pančevačke učenike i studente

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo zatražio je od Skupštine grada Pančeva da na prvoj sledećoj sednici donese odluku o finansiranju prevoza za sve učenike i studente sa područja ovog grada.

LSV

Naime, Gradski odbor LSV Pančevo predlaže da se svim redovnim učenicima i studentima sa područja grada Pančeva od početka nove školske godine, tj. od 01. septembar 2019. godine omogući besplatan prevoz u škole i fakultete u autobusima JKP Autotransport Pančevo.

Predlažu da sredstva namenjena za prevoz idu na teret budžetske rezerve ili posebne stavke budžeta grada Pančeva.

- Razmatrajući tužnu demografsku sliku u našem društvu, pad nataliteta, iseljavanja, nezaposlenost, odlazak u stečaj mnogih privrednih subjekata na području grada, smatramo da bi donošenje ovakve odluke bio pokušaj da se smanje troškovi roditelja mladih generacija nužnih za njihovo školovanje (dosada je čest slučaj da mnoga vredna i pametna deca, zbog visokih cena prevoza, nisu u mogućnosti da nastave školovanje i svoju budućnost traže kao nekvalifikovana radna snaga van naše zemlje) – navedeno je u predlogu LSV koji je dostavljen pančevačkoj Skuštini. 
(SzILSV, 02.06.2019)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook