LSV traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina zatražila je danas odgovornost svih koji su učestvovali u donošenju odluke o oduzimanju mandata ligašu Tiboru Vašu i Goranu Kauriću iz Demokratske stranke, koju je kasnije poništio Upravni sud.

LSV

- Još tada sam vam rekao nemojte glasati za takav predlog odluke jer vam je neko tako rekao, vodite se sopstvenim razmišljanjima. Rekao sam vam da ovo nije nikakva pravna odluka, već obično političko nasilje. Rekao sam vam da ne sramotite Zrenjanin, a sve ste to uradili - rekao je predsednik odborničke grupe LSV Dejan Čapo na današnjoj sednici zrenjaninske Skupštine.

Čapo je, takođe, izrazio očekivanje da će odbornici biti obavešteni o svemu što se desilo i da će uslediti posledice za takvu odluku.

Mandatna komisija Skupštine grada odlučila je u decembru da se dvojici odbornika oduzmu mandati zbog, kako je navedeno, nedozvoljenog istovremenog korišćenja takozvanog funkcionerskog dodatka i odborničke naknade. Upravni sud krajem januara je uvažio žalbu dvojice odbornika i poništio rešenje Skupštine o prestanku mandata. Odbornici Vaš i Kaurić danas su ponovo u skupštinskim klupama, a na samom početku sednice predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić pročitao je odbornicima odluku Upravnog suda.
 
(BILSV, 15.03.2013)



Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook