LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

Subotica, 8. jun 2023 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodina-VOJVOĐANI Subotica smatra da je izostanak reakcije čelnika grada Subotice Stevana Bakića i Balinta Pastora na koncert pevača šovinističke muzike Baje Malog Knindže u Novom Žedniku sramotan i da je u potpunoj suprotnosti sa tradicijom zajedničkog života u Subotici i Vojvodini.

LSV

Gradonačelnik i predsednik gradske skupštine morali su da učine sve da se koncert u dvorištu škole u Novom Žedniku zabrani, jer duboko narušava temelje pravne države koja poštuje ljudska i manjinska prava i garantuje borbu protiv diskriminacije.

Njima, očito je, ne smeta širenje verske i nacionalne mržnje, pevanje o osuđenim ratnim zločincima i ostatak repertoara primitivnog nacionalizma.

Kada se zna ko i kako vodi Suboticu, onda nas uopšte ne čudi što je naša sredina izgubila 30.000 stanovnika, ili jednu petinu, u poslednjih 30 godina.

Robert Damjanović Čokić
Odbornik LSV-VOJVOĐANI u Skupštini grada Subotice
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook